Maskinfeil ga Bush for mange stemmer

TV2/AP (Associated Press) melder idag 07.11.04 at en feil med en elektronisk stemmemaskin førte til at George W. Bush fikk for mange stemmer i Ohio – staten som avgjorde presidentvalget. På grunn av feilen fikk Bush 3.893 ekstra stemmer i forstedene til byen Columbus, opplyser valgtjenestemenn til AP. I valgkretsen Gahanna fikk Bush 4.258 stemmer mot John Kerrys 260 ifølge de uoffisielle resultatene. Statistikken viser imidlertid at bare 638 avga stemmer i kretsen, og Bush skulle bare hatt 365 stemmer.

Og de som er dum nok til å tro at dette kun gjelder i valgkretsen Gahanna er i beste fall uopplyst, og i verste fall dum.


www.votescam.org spør følgende:

Hvorfor kan vi ikke stemme drittsekkene ut?”
Svaret er:
Fordi vi ikke engang har stemt dem inn!”

Elektronisk valg er enkle å manipulere, som de nok har blitt i dette tilfellet. I virkeligheten fikk nok sannsynligvis Bush ca. 20 % og Kerry resten.

Lederen for et selskap som solgte stemmemaskiner til Ohio sa I et brev i forbindelse med et pengeinnsamlingsbrev for Republikanerne at han var; ”forpliktet til å hjelpe Ohio’s stemmer til å gå til Presidenten neste år”.

Diebold Inc. var et av tre firma som ble pre-kvalifisert av Ohio’s ”Secretary of State”; Ken Blackwell,

også en Republikaner, og det ble klaget fra de to andre firmaer på at Diebold Inc. hadde fått kontrakten på grunn av sin uttalte støtte til å ”levere stemmene fra Ohio til Bush”.

Hele artikkelen her:

http://www.votescam.com/votingmachinecontroversy.php

Mer om hvor enkelt det er å manipulere ekeltroniske stemmemaskiner her:

http://www.blackboxvoting.com/

Spread the love - Sharing is caring
 
 
 
   
Skriv ut (Print) Skriv ut (Print) Dele artikkel (Share article by Email) Dele artikkel (Share article by Email)

Legg inn kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.