Komikeren Otto Jespersen i hardt vær

Er det forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker i vårt samfunn?
Er det forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker i vårt samfunn?

Komikeren Otto Jespersen i hardt vær. Er Siv Jensen enig i PFU’s avgjørelse ? Hva med prinsippet om likebehandling, ytringsfrihet, og ingen særbehandling for noen ?

Vi har som mange andre aldri sett på jøder som noen man måtte forskjellsbehandle eller være varsom med, sammenlignet med andre folk. Jeg tror vi like godt kan konstatere dette umiddelbart; noen jøder eier ikke humoristisk sans. Otto Jespersen er dømt til taushet, på grunn av en enkelt setning angående noen lopper, som også var nok til å bli anmeldt…

Vi lurer på om det er forskjell på lover og regler, og høflighet og kutyme, om det er muslimer en omtaler, eller om det er jøder. Det virker ganske humørløst at enkelte er så lette å vippe av pinnen, og det blir ropt opp om rasisme og jødehat for den minste ting, mens de samme stemmer ikke gjør eller sier noe når andre mennesker må finne seg i langt verre ting i det norske samfunn ? Vi tenker her på hetsen mot muslimene og deres religion, hvor de samme personer som nå fordømmer frie ytringer, da krevde og krever ytringsfrihet. Dobbeltmoral og hykleri, er det hva vi ser utbrer seg mer og mer i vårt samfunn ?

For meg er religionene til både jøder og muslimer like menneskefiendtlig og antikvar. Mens den ene omskjærer unge jenter, tar den andre like godt guttene. Vi hører mye kritikk om den ene, men sjelden av den andre. Hva er de redde for de som står for denne dobbeltmoral ? Å bli stemplet for noe ? Å bli utskjelt ? Å bli dømt i PFU ? For det blir en visst så lenge en sier imot en gruppe, men ikke om en sier det samme om en annen gruppe. Utsagn karakterisert som ‘hatefull’ er visst blitt relativt, – avhengig av hvem det er rettet mot.

Det ligger mye 60 år gammel hjernevask å få en hel befolkning til å gå imot utsagn mot en liten gruppe, men kan lett godta det og delta i uthengningen av en annen liten gruppe, basert på akkurat de samme argumenter. En må nesten være schizofren for å klare denne balansekunst.

Er det forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker i vårt samfunn ? Eller er dette bare en tillært måte gjennom 60 år å stagge all diskusjon om en enkelt relgion eller gruppes disposisjoner på ? Vi vet hvordan denne gruppe har fått med seg våre tildligere folkevalgte, mest Arbeiderpartiets Jens Christian Hauge og Håkon Lie gjennom hele etterkrigsalderen til å bygge for seg «Det Nye Jerusalem» i Israel. De er nok ikke så stakkarslig og redde og ‘minoritet’ som de mener seg. Hvorfor skal en religion tåle alt, mens en annen ikke skal måtte tåle noe som helst ? Har noen mer menneskeverd enn andre som må beskyttes ? Er alle like (gode), men noen er godere enn andre ?

Når Muhammed kariktaturene herjet landet mente alle at dette greit og at vi har ytringsfrihet i dette landet og da burde det være greit, men når man tuller litt med jødene da er det ikke greit. Fremskrittspartiets leder Siv Jensen sier at «om Fremskrittspartiet får reformere Norge, skal ingen grupper kunne kreve spesialbehandling fra det offentlige Norge«.
I NRK’s «Politiske Kvarter» den 23.02.2008 ville hun ikke svare på spørsmål om dette også gjelder jøder som ikke vil spise gris. Reformasjonen er visst med unntak av noen da, – noe hun sikkert har lært blant sine sionistvenner på Bilderbergermøte i Kanada i 2006, hva som er god tone blant de rike og mektige. Som denne religionen om verdensherredømme som hennes elitenettverk Bilderbergerne er talsmenn og -kvinner for blant annet ?

«Jeg vil også benytte anledningen til å minnes alle de milliarder av lopper og flatlus som mistet livet i tyske gasskamre, uten å ha gjort noe annet galt enn å slå seg ned på personer av jødisk opphav», sa Otto Jespersen i programmet.

PFU mener den kjente komikeren gikk over streken i en monolog der han omtalte jødeutryddelsen under andre verdenskrig. Innslaget ble klaget inn for PFU av Det mosaiske trossamfunn, Senter mot antisemittisme og dr. Imre Hercz. Hercz er en av de få jøder som overlevde opphold i nazistenes konsentrasjonsleirer. Klagerne skrev at Jespersens monolog innhold hatefulle utsagn, bygger opp under jødehat og minner om nazistenes propaganda. – Jeg er veldig fornøyd, sa Hercz til fagbladet Journalisten etter avgjørelsen i PFU tirsdag. Han var til stede under drøftingen som klager. Brutalt

Senter mot antisemittisme informerte internasjonale aktører, noe som blant annet førte til at Simon Weisenthal Senteret sendte et krast klagebrev til statsminister Jens Stoltenberg. Internasjonale aktører mobiliseres i kampen mot å kritisere dem. Fullt trøkk !

Fra PFU-medlemmene ble det rettet sterk kritikk mot Jespersens monolog da saken ble diskutert tirsdag. Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund viste i debatten til at han ofte forsvarer retten til å krenke, men ikke retten til å krenke andres menneskeverd. Han sa også at Jespersen brukte det språket som gjorde jødeutryddelsen mulig.
Utvalgsmedlem Ingeborg Moræus Hanssen karakteriserte innslaget som brutalt og vondt mens John Olav Egeland ifølge Journalisten sa at Jespersen hadde trådt i naziuniform. Egeland var heller ikke i tvil om at TV 2 og Jespersen måtte dømmes for brudd på god presseskikk.
http://www.aftenposten.no/kul_und/article2944390.ece

«..Utvalget kom til at Jespersen «… åpenbart harselerer med en tragedie som mange mennesker ennå føler ettervirkningene av…» og at monologene var et brudd på Vær Varsom-plakatens punkt 4.3.»
http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=547431

«Kan det være tillatt å spøke med alt? Jeg sikter til Otto Jespersens klamrende forsøk på å få norske TV-seere til å vri seg av latter. Ja, for det er vel det han prøver på?«, sier Sidsel Nachtstern, Nøtterøy
http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article2818388.ece

«Knut Valner leverte fredag en anmeldelse til politiet i Bærum ettersom han synes Jespersens monolog i TV 2-programmet forrige torsdag var langt over streken«, skriver Dagsavisen. – «Uttalelsene til Jespersen er respektløse og krenkende«, sier Valner, som mistet sin far og åtte andre familiemedlemmer i tyske konsentrasjonsleire under krigen. Han mener å se tegn til at antisemittismen sprer seg i det norske samfunnet.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2796636.ece

Signaturen spør; Hva nå Otto Jespersen ? Og videre:
«Men han må være fullstendig klar over at enkelte folkegrupper krever særbehandling i Norge: De kan ikke fleipes med. En undergruppe av semittene er beskyttet av PFU. Andre semitter kan derimot hetses og trakasseres vilkårlig, og det er vel et bevis på at det ikke er antisemittisme som er avgjørende, det er HVILKEN semittisk gruppe man lar sin satire gå ut over.
Med andre ord: Det avgjøres av politikk, ikke av etnisistet. Vi må være forberedt på å akseptere angrep mot semitter, bare det er de semittene vi anser som våre fiender. Det er fordi våre allierte semitter er våre allierte de ikke kan kritiseres, ikke fordi de er semitter.
»
http://bloggord.com/2009/02/25/hva-na-otto-jespersen/

I sin andre monolog har Jespersen en del utmerkede sannheter. Ihvertfall for dem som har et åpent nok sinn til å se hvordan verden egentlig henger sammen…:
«Jeg tror ikke folk flest i Norge har noe imot jøder. Men det jeg vet folk har noe i mot er apartheidstaten Israels behandling av palestinerne. Dere har utnevnt dere selv til herrefolk i Midtøsten og driter langt i alle internasjonale konvensjoner. Dere har bygd en mur rundt hele vestbredden. Og selv om dere er glad i å denge huene deres mot klagemuren så steinpussen drysser, betyr ikke det at palestinerne syns det er like stas å bruke arbeidsdagen til å stå og banke nepa i stål og betong, når de strengt tatt skulle vært på den andre sida og tatt seg av åkeren sin.»

Unnskyld meg, men jeg synest Otto Jespersen er veldig morsom jeg, med gode poenger:

«Det må være tillatt å protestere mot Israels opptreden overfor resten av verden, også i et humorprogram, uten at man fra Israels side trenger å komme drassende med offer-rollen og holocaust.»
http://www.tommylund.eu/?p=207

Tommy Lund på sin blogg har nok helt rett i at dette bør være lov. Men siden det er skapt et slikt system hvor noen er fredet, så er det i siste instans for å beskytte dem mot kritikk.

Flere burde begynne å gjennomskue hvordan denne sytingen og offerrollen er en METODE for å unndra seg kritikk for folkemord og barnemord. De som har jobben med å administrere denne METODE her i Norge heter Herch, Levin, Nachtstern, Erez Uriely, Valner, Rachel Suissa og DMT (DMT’s forstander Anne Sender var den som holdt hodet kaldt og forsvarte Jespersen).

Jøden Dr. Alfred Lilienthal brukte å si det slik:
«Det brukte å være at antisemittisme var noen som hatet Jødene. Nå, uheldigvis, (…) er en antisemitt noen som Jødene liker å hate«. Han ble selvfølgelig kalt antisemitt for å si dette. Dette er også en METODE for å stoppe kritikk og fokus på deres gjerninger og handlinger.

Norman G. Finkelstein, selv en sønn til Holocaust overlevende, sier i siste nummer av Nexus: «Loven er meget klar. I juli 2004, dømte den høyeste juridiske institusjon i verden, FN’s International Court of Justice (ICJ), at Israel ikke har noen rett til noe av Vestbanken eller noe av Gaza. Det har ikke krav på noe av Jerusalem. Arabisk Øst Jerusalem, ifølge ICJ, er Okkupert Palestinsk Område. Retten dømte at alle [Israelske] bosettinger på Vestbanken [og Palestinsk område] er ulovlig etter internasjonal lov. Hindringen [for fred] er at Israel nekter, med støtte av den amerikanske regjering, å forholde seg til internasjonal lov, å underordne seg meningen til det internasjonale samfunn».

De forfulgte har blitt forfølgerne. I Dagbladet den 24. Februar 2009 (side 10) sier Høyres Per Kristian Foss at «Siv Jensens angrep på muslimer kan sammenlignes med nordmenns antisemittisme i mellomkrigsårene. Hun gjør seg selv til offer. Frp er jo alltid offer, ironiserer Foss avslutningsvis».

Og det er vel hva Siv Jensen har mest til felles med de hun vil unnta fra sitt særkrav om likebehandling om hun kommer til makta i Norge ?

Eller har hun mer til felles med disse enn dette ?

Spread the love - Sharing is caring
 
 
 
   
Skriv ut (Print) Skriv ut (Print) Dele artikkel (Share article by Email) Dele artikkel (Share article by Email)

3 Comments

 1. Det er fullt lovlig å spøke med jøder. Og det blir gjort i langt større grad enn at noen spøker med nordmenn, pga av at ingen ute i verden lenger vet hva en nordmann er, etter at den norske sjømannen forsvant fra de syv hav…

  Hva angår Otto Jespersen har jeg aldri hatt sansen for hans satire, uavhengig av hvem det rammer. På samme som jeg heller ikke har likt/liker Bård Tufte Johansen og Harald Eia sin humor. Og særlig ikke at etter at de uke etter uke mobbet Finn Kalvik… Slikt er ikke moro, og det er ikke humor..

  Mye tyder på at den gode gamle uskyldige humoren døde ut med Harald Heide Steen og Grethe Kausland som aktive i bransjen.

  Problemet med den aktuelle satiren til Jespersen hadde ikke noe med jøder å gjøre, annet enn at det var jødene som var ofrene. Man lager ikke satire på en slik måte om verdens største og best planlagte folkemord. Værre er det ikke og det var på sin plass at aktuelle innslaget ble påklaget og «dømt» Har hørt forfatteren forklare hvorfor han skrev teksten, og han viser en farlig uvitenhet om hva som er hva og hva det betyr.
  Det er bare tredve år siden en mann eller to klarte å sette i gang et tilsvarende folkemord i Cambodia. Mennesker er noen rare dyr, og noen ganger skal det lite til før de lar seg lede…. og er folkemord er i gang….

  Deltakere i folkemordet i Rwanda sier det samme, de nesten bare begynte å drepe… og naboer og venner først …

  Og når det er sagt, passet det enda mindre når vi i tillegg vet at anitisemitismen har blomstret opp snart alle kretser i Norge, nettopp ført an av medarbeidere i mediene, også det mediet det Jespersen lirer ut seg seg det enkelte kaller humor…

  Jeg har aldri sett på Otto Jespersen, annet enn når noe har vært avspilt i en annen sammenheng som f.eks i dagsrevyen som var tilfelle denne gang…På samme måte har jeg heller aldei sett er eneste episode av Hotel Cæsar… Jeg fikk serien opp i halsen bare av reklamen før serien begynte engang på nittitallet…

  Den siste serien med normal humor i Norge var vel Karl & Co….Nå har det startet noe de kaller Karl III, som etter min smak ikke har noe med humor å gjøre. Og jeg ser at VG`s lesere er enig med meg…

  Et folkemord handler om psykologi der deltakerne vet, men føler seg nok beskyttet av sine egne til å fortsette… På samme måte er Kåre Willock i dag skyld i den raskt voksende antisemitismen i Norge. Og det ikke handler om at folk vet hva en jøde er, men at de lytter til hva andre sier, og at andre legger listen for grensen til sjikane av et helt folkeslag…

  Israel har ikke henrettet noen av sine egne pga av at ca 10% var i mot krigen i Gaza.. Mens Hamaz har henrettet alle som har vist/viser den minste motstand mot Hamaz i Gaza..Altså vi har med en organisasjon som ikke føler seg trygg blandt det de kaller sine egne. Andre årsaken til slike handlinger finnes ikke, annet enn når det snakk om et folkemord.

  Alikevel går mennesker som Støre og Willock og messer om at man må samarbeidde med slik brutale mordere, på til og med egen befolkning, dersom det skal bli fred i Midtøsten. Er det da rart at uvitende nordmenn lar seg lede så lenge de ikke kjenner historien.

 2. – Norge er en jødehat-nasjon
  Israelsk statsviter raser mot nordmenn.
  Norge er den mest anti-semittiske nasjonen i Europa. Det mener den israelske statsviteren Manfred Gerstenfeld. Gjennom sine artikler og bøker går han til motangrep mot jødehat.
  – Norge har vært et foregangsfigur innen motstand mot Israel med klare tegn til antisemittisme, hevder professor Gerstenfeld.

  Statsviteren, som deltar aktivt i den israelske samfunnsdebatten karakteriserer nordmenn som et barbarisk og uintelligent folkeferd, som «har en sykelig trang til å trosse verdensoponionen», og bruker drap på sel og hval som eksempler.

  Han er også sjokkert over hvor langt norske avistegnere går, og mener tradisjonen for å drive jødehets i Norge er lang.
  – Det er ikke tilfeldig at Norges eneste bidrag til internasjonal statsvitenskap er navnet «Quisling».
  http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/article2599956.ece

 3. 4. Juni, 2008, Barack Obama – leder av den ‘frie verden’ – taler til American Israel Public Affairs Committee i Washington, DC.
  Minoritet ? Forfulgt ? Redd ?
  Virker for meg som de er godt representert og har god innflytelse i maktens sirkler, beskyttet av USA’s politikere og militære styrker :

  Tror nesten det er mange som har mye større grunn til å være redd for å bli forfulgt…..

Legg inn kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.