Skriv ut Skriv ut

Kristendommen årsaken til Vestens suksess, sier kineserne

iona

I Vesten gjør vi vårt beste for å ødelegge vår kristne kulturarv, men i Kina, har kinesiske intellektuelle kommet til den oppfatning at det er nettopp denne arven som har gjort Vesten så vellykket.

Tidligere redaktør i Sunday Telegraph, Dominic Lawson, i en anmeldelse i Sunday Times of Niall Fergusons nye bok, «Sivilisasjon: Vesten og resten», har et sitat fra et medlem av det kinesiske akademiet for samfunnsvitenskap, der prøver han å redegjøre for Vestens suksess, til dags dato.

Han sier: «En av de tingene vi ble bedt om å se nærmere på var hva som påvirket suksessen, faktisk den dominans Vesten har over hele verden. Senior woman reading bible in church

«Vi studerte alt vi kunne fra de historiske, politiske, økonomiske og kulturelle perspektiver. Først trodde vi det var fordi dere hadde kraftigere våpen enn vi hadde».

«Så trodde vi det var fordi dere hadde det beste politiske systemet. Neste vi fokusert på var det økonomiske systemet».

«Men i de siste tjue årene, har vi innsett at hjertet av deres kultur er deres religion: Kristendommen. Det er derfor Vesten er så suveren.

«Det kristne moralske grunnlaget for det sosiale og kulturelle liv var det som gjorde mulig fremveksten av kapitalismen og deretter den vellykkede overgangen til demokratisk politikk. Vi er ikke i tvil om dette.»

Merk kilden. Det er ikke fra noe religiøs leder, eller noen religiøs tenketank. Den kinesiske akademiet for samfunnsvitenskap (‘Chinese Academy of Social Sciences ‘) er et instrument for det kinesiske kommunistregjeringen som tilbringer en ikke ubetydelig mengde tid og penger på å forfølge kristne og er offisielt ateistisk.

Hvis dette er konklusjonen de er kommet til, kanskje Europa må revurdere hvorvidt det kan være en idé å oppmuntre snarere enn å utrydde kristendommen.

Forresten, bare for å kjøre hjem poenget, så refererer Lawson også til dette sentrale fakta i Fergusons bok : Wenzhou , den kinesiske byen som er rangert som den mest gründerrike i landet , er også hjemmet til 1400 kirker .

Lawson viser også i boken til en uttalelse av en prominent Wenzhou næringslivsleder , en Mr Hanping Zhang , som hevder at «et fravær av tillit har vært en av de viktigste faktorene som holder Kina tilbake , men han føler han kan stole på sine medkristne fordi han vet at de vil være ærlige i sin omgang med ham».

Det har lenge vært akseptert at kristendommen er en av grunnpilarene i den vestlige sivilisasjonen , det er altfor lite forstått at det er også en av hemmelighetene til den fantastiske suksessen til den sivilisasjonen.

Den suksessen som var, engang.

Kilde

http://www.ionainstitute.ie/index.php?id=1336

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Facebook Comments

One Comment

 1. Mens satanister er opptatt med alt sitt heslige, og hvordan raskest mulig ødelegge verden, all moral og sivilisasjon i vårt samfunn, så får vi glede oss over det vakre som ennå blir skapt av de sjeler som er disponert for det..

  Amazing Grace, David Döring, Panflöte in den Bergen

  http://www.youtube.com/watch?v=Dy3h6–fMBA

  You raise me up – Panflöte – David Döring

  http://www.youtube.com/watch?v=vRs4hKAJ59I

Kommenter. Leave a Comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.