Bilderbergerne, elitens hemmelige maktklubb

Knut Vollebæk (f.v.), Egil Myklebust og Kristin Clemet

Skrevet av Alexander Gabrielsen (Bak Kulissen Nr:1, 2006)

Bilderberg-gruppen er en gruppe som pleier å møtes en gang i året på forskjellige steder i verden, de prøver å holde hvor de møtes og hva de diskuterer hemmelig, men det er som regel noen som finner ut hvor de møtes. Vertslandene stiller med store sikkerhetsstyrker for å sikre at ingen uvedkommende kommer inn på møtene. Det er noen faste medlemmer mens andre kanskje bare er med ett år, så kommer noen nye neste år. Noe som ser ut til å gå igjen hos Bilderbergmedlemmene er at noen av dem er forholdsvis ukjente når de kommer til Bilderbergmøtene, noen år senere har de blitt mektige ledere i forskjellige land, noen eksempel er Bill Clinton og Tony Blair. Og på Bilderbergmøtet i Mai 2005 var den forholdsvis ukjente tyske kvinnen Angela Merkel med, og hva skjedde i 2006? Alle de nyere presidentene for Europa Kommisjonen skal ha deltatt på Bilderbergmøter før de har blitt utnevnt, ifølge Bill Hayton (BBC).

Bilderberg-gruppen skal ha blitt stiftet i 1954 i Europa, deres første leder skal ha vært Prins Bernard av Nederland (Nazi SS-offiser), Bilderberg navnet kommer fra hotellet de møttes i.

CNN on the Bilderberg Group

Det er flere som mener Bilderberg-gruppen jobber for økt globalisering og en Ny Verdens Orden, noen mener at EU er et produkt av Bilderberg-gruppen. Bilderberg skal visstnok være en avgren av CFR (Council on Foreign Relations).

Dette skal være et sitat fra David Rockefeller`s åpningstale for Bilderbergmøtet 5-9 Juni, 1991:

«Vi er takknemlige til Washington Post, The New York Times, Time Magazine og andre store publikasjoner soms sjefer har deltatt på våre møter og respektert deres løfter om diskresjon i nesten førti år.. Det ville vært umulig for oss å utvikle vår plan for verden hvis vi hadde vært underlagt de skarpe lysene til offentligheten i løpet av disse årene. Men nå er verden mer sofistikert og klargjort til å marsjere mot en verdensregjering som aldri igjen vil kjenne krig men bare fred og velvære for hele menneskeheten. Den overnajonale suvereniteten til eliten og verdens bankdirektører[bankiere] er klart å foretrekke fremfor nasjonal selvbestemmelse praktisert i de tidligere århundredene.»

(Lectures Francaises, Juli-August, 1991, sitert av Hilaire Du Berrier Reports, September, 1991)

Det er kanskje ikke så rart at det er mistenkelig lite om Bilderberg i nyhetsmediene når man leser sitatet over. Legg merke til at han lokker med fred for hele verden, en plan for å oppnå dette er å avvæpne alle land og innbyggere, de eneste som vil få lov til å ha store mengder våpen er den nye diktatoriske verdensregjeringen, mest sannsynelig et kraftig reformert FN (Document 7277). Avvæpning av befolkningen er noe som går igjen hos diktatur, som bla. i Sovjetunionen hvor man ikke fikk ha våpen, så når innbyggerne innså hvilket diktatorisk monster regjeringen hadde blitt, hadde de ingen våpen å forsvare seg med eller ta tilbake makten med.

Det har vært veldig lite om Bilderberg i media, her er noen utdrag av noen av de få artiklene som har vært:

«Bilderberg er en hemmelig klubb der de mektigste i verden finner ut hvordan verden bør se ut.»

(Aftenposten – «Tre nordmenn på hemmelig maktmøte» – (oppdatert) 5.Juni 2004)

«Se for deg en klubb hvor presidenter, statsministere og internasjonale bankiere omgås og hvor kongelige er i nærheten for å forsikre seg at alle går overens… Velkommen til Bilderbergs verden. Den mest eksklusive og hemmelige klubb i verden.»

(BBC World Service – «Club Class (Simon Cox)» – 30.Mai 2002 (Radiotranskript))

«Bilderberg-gruppen ble dannet under den kalde krigen, men kritiseres av mange for å ha en konspiratorisk karakter og for forsøk på hemmelig styring av verden.»

(VG-Nett – «Mektig hemmelig gruppe møtes i Sverige» – 23.Mai 2005)

«Bak lukkede dører i et Bavariansk hotell, en gruppe av mektige menn og kvinner vil denne uken debatere verdens fremtid. Den 120 store samlingen, kjent som Bilderberg-gruppen etter et Nederlandsk hotell hvor den først møttes i 1954, har gitt opphav til utallige konspirasjonsteorier, fyrt oppunder av samlingens uoffesielle karakter og berømmelsen til dens deltakere.»

(Financial Times – «Power players gather to run the world» – 1.Mai 2005)

– På Bilderbergmøtet i 2003 som ble holdt i Versailles i Frankrike var det ikke mange fra verdenspressen for å rapportere om det viktige møtet, til tross for at det ble utsendt en pressemelding fra American Free Press hvor journalister fra hele verden ble anmodet om å komme for å dekke begivenheten. Men overraskende nok var den norske avisen Dagens Næringsliv på plass:

scan0004.jpg

Faksimile fra Forsiden av Dagens Næringsliv 24.Mai 2003

«Innenfor murene sitter verdens mektigste menn. Utenfor veksler 13 menn på å holde utkikk, slik at de kan rapportere hjem. To tyrkiske reportere, fire konspirasjonsteoretikere, tre unge franskmenn fra Indymedia, to BBC-reportere og Dagens Næringsliv fra Norge. Det er verdenspressen.»

(Dagens Næringsliv 24/25 Mai 2003)

Det var ikke noen stor verdenspresse, da var det flere fra pressen som var på innsiden av murene:

«De 18 mediefolkene som deltok på møtet tier. De har fått fortrolig informasjon fra verdens mektigste menn, men vil ikke dele den med sine lesere, seere og lyttere. Det er mer behagelig å la være, for da blir de kanskje invitert neste år også.»

(Dagens Næringsliv 24/25 Mai 2003)

«Hvert år sitter det mellom ti og tyve redaktører og journalister fra verdens mektigste medier og deltar på møtene. Men de har referatforbud. Ingenting skal lekkes ut. Hvis det skjer, er fanden løs.»

(Dagens Næringsliv 24/25 Mai 2003)

De 18 fra Pressen var: Thomas Friedman (redaktør, New York Times, Paul A. Gigot (redaktør, Wall Street Yournal), Fareed Zakaria (redaktør, Newsweek), Alexandre Adler (sjefsredaktør, Le Figaro), Nicolas Beytout (sjefsredaktør, Les Echos), Marco Panara (journalist, Le Republica), Hubert Burda (publisher, Burda Media Holding), Matthias Nass (redaktør, Die Zeit), R. John Micklethwait (redaktør, the Economist), Gideon Rachman (Brussel-korrespondent, the Economist), Martin H.Wolf (redaktør, Financial Times), Jean-Louis Cebrian (adm.dir PRISA(mediemogul, gir ut El Pais)), Tøger Seidenfaden (sjefsredaktør, Politiken), Olli Kivinen (redaktør, Helsingin Sanomat), Conrad M.Black (styreformann, Telegraph Group (mediemogul)), Heather Reisman (president, Indigo Books & Music), Mark Steyn (frilansjournalist), Michael Ringier (adm.dir. Ringier AG(mediemogul)).

Norske mediefolk har også vært representert på Bilderbergmøter: Nils Morten Udgaard (utenriksredaktør Aftenposten), Per Egil Hegge (redaktør Aftenposten), John G. Bernander (kringkastingssjef NRK) (Kan ikke huske å ha hørt noe om Bilderberg på NRK, men det er vel meningen).

Dagens Næringsliv og de andre journalistene som var der for å rapportere, kom selvfølgelig ikke inn. De ble stående utenfor det sterkt bevoktede hotellet, mens de prøvde å speide etter kjente fjes. Bilderbergerne prøver å holde hemmelig når de møtes og hvor de møtes. Det var den tidligere BBC og The Guardian journalisten Tony Gosling som avslørte hvor 2003 møtet skulle være. Han har fulgt med på Bilderbergerne i flere år og har opprettet et eget nettsted om Bilderberg. På 2003 møtet var det to norsker: Egil Myklebust (styreformann Norsk Hydro) og Svein Gjedrem (sentralbanksjef). Hva gjør Svein Gjedrem, mannen som passer på det norske folks penger, bak lukkede dører med maktens elite? Sven Egil Omdal, skrev om Bilderberg i sin «medieblikk» artikkel, og så ut til å være bekymret over dette: «Richard Perle og Paul Wolfowitz er forkjøpsangrepet og terrorbombingens fremste apostler. Bør vi ikke bli bitte lite grann bekymret når de møter sentralbanksjef Svein Gjedrem bak lukkede dører?»

(Adresseavisen 2003 – S.E. Omdal – «Tause redaktører på maktens fang»)

«Ett av de mange temaene Svein Gjedrem ikke kunne snakke med pressen om, var forholdet mellom USA og Europa etter Irak-krigen. Han hadde sittet i lukkede rom og hørt de to fremste salgsrepresentantene for Den Nye Verdensorden (U.S. pat.appro-ved) vise neste års modeller, og alt han har og dele med offentligheten er et megetsigende smil.» (Adresseavisen 2003 – S.E. Omdal – «Tause redaktører på maktens fang»)

«Svein Gjedrem er sjef for den eneste norske pengebinge som har betydelig internasjonal interesse. Gjedrem var ikke begeistret over å bli avslørt som nyslått bilderberger.»

(Dagens Næringsliv 24/25 Mai 2003)

Det er spesielt illevarslende at sentralbanksjef Svein Gjedrem er en Bilderberger sett i lys av hva Professor Caroll Quigley, Bill Clinton`s mentor skrev i sin bok «Tragedy and Hope», en bok som eliten mislikte kom ut og som ble prøvd sabotert. Quigley hevdet han var en insider og at han hadde fått studere de internasjonale hemmelige nettverkenes papirer. Han skrev blant annet:

«Maktene av finansiell kapitalisme hadde [en] vidtrekkende [plan], ikke mindre enn å skape et verdenssystem av finansiell kontroll i private hender i stand til å dominere det politiske system i hvert land og økonomien i verden som helhet. Dette systemet skulle bli kontrollert i en føydalistisk form av sentralbankene i verden som jobbet sammen, ved hemmelige avtaler oppnådd i stadige møter og konferanser.»

Det var flere sentralbanksjefer og visesjefer på 2003 møtet, også sjefen for Verdensbanken.

Det er vel ingen tvil om at dette er en hemmelighetsfull klubb. Men Bilderbergerne ser ut til å vekke skremmende liten interesse i de norske media og ellers. Men Steinar Bastesen fra Kystpartiet torde ta bladet fra munnen, han nevnte Bilderbergerne i sin trontale på Stortinget:

«Fiskeristatsråden har vært utsatt for hardkjør i media fordi han har tilhørt Mormonkirken. Han har blitt utsatt for hardkjør fordi han er medlem av Frimurerlosjen. Hva med pressens interesse for Bilderbergerne, der sentrale politikere er med, en organisasjon som har som hovedmålsetting å legge ned nasjonalstaten? Er det ikke på tide at media også begynner å interessere seg for slike hemmelige organisasjoner?»

(Steinar Bastesen – Stortinget – 25.okt 2001)

Vi fikk ikke høre mer fra Bastesen på en stund, ca. 1 uke senere (tror jeg) fikk han hjerneslag og ble satt ut av politikken en lengre periode.

Bilderbergermøtet 2005:

Bilderbergs 2005-møte ble holdt 5-8 Mai på Dorint Sofitel Seehotel i Rottach-Egern, Munich, Bavaria i Tyskland. Daniel Estulin er en prisbelønnet undersøkende journalist som har gransket Bilderbergerne i over 13 år, han skal ha vært en av de to journalistene i verden som klarte å rapportere fra bak det kraftig bevoktede området. Og via hemmelige kilder har han klart å få med seg noe av det som ble diskutert. Og som Daniel Estulin sier, og har rett i, så blir G-8-møtene oversvømt av presse fra hele verden, mens Bilderbergermøtene med sikkert minst like mektige personer, så og si opplever en offentlig blackout.

Noe av det som ble diskutert på 2005-møtet:

– Bilderbergerne har bekreftet og forblir samlet i deres langsiktige mål om å styrke rollen FN spiller i å regulere globale konflikter og relasjoner.

– Noe som ble mye diskutert var konseptet om å innføre en skatt direkte til FN (det har blitt rapportert for mange år siden at prinsippet med at FN kan skattlegge verdens innbyggere er viktig for Bilderberg) fra folk i hele verden igjennom en skatt på olje.

– Bilderbergerne vil skaffe NGO`s (non-governmental organisasjoner, altså ikke-folkevalgte selvoppnevnte organisasjoner) mer autoritet. Det ble debattert om å gi, for første gang, ikke-folkevalgte selvoppnevnte miljøaktivister en posisjon med statsmyndighet på det bestemmende styret til instansen som kontrollerer bruken av atmosfæren, verdensrommet, havene osv.

– Olje. Henry Kissinger skal ha fortalt Bilderbergdeltakere at oljeprisen vil doble seg det neste året.

– EU-avstemningen i Frankrike.

– En politisk og militær konfrontasjon mellom Indonesia og Malaysia, og at dette kunne være en mulighet å komme inn i området med FN-styrker.

– Ifølge Estulins kilder var Bilderbergerne veldig sinte på den «alternative sannhetsbevegelsen» og dens motstand og avdekking av Bilderberg`s agenda. Spesielt den Kristne Patriotbevegelsen i Amerika ble fremhevet som en plage som måtte bli tatt hånd om. Bilderbergmedlemmer hevdet det var nødvendig å tilintetgjøre Amerikanske Patrioter som motsetter seg den Nye Verdens Ordenen. Noen Bilderbergmedlemmer uttrykket et ønske om å i all vesentlighet «invadere» USA med fredsbevarende styrker fra FN og konfrontere Patrioter. Etter hva jeg forstår så er det en god del Patrioter som mener at FN representerer et forsøk på å etablere en verdensregjering og en Ny Verdens Orden, og ta fra USA sin uavhengighet og gjøre dem om til en tjenerstat under FN (noe som de nok kan ha rett i). Og det vil sannsynligvis bli en konfrontasjon hvis/når FN prøver seg på dette, de Amerikanske Patriotene vil mest sannsynelig ha organisert seg i væpnede milits (noe som etter hva jeg forstår de har full rett til under den Amerikanske Grunnloven).

– Daniel Estulin skal ha bygget seg opp et troverdig nettverk av CIA, MI5 og Mossad insidere som er opprørt over hva eliten har planlagt for oss.

Bilder fra møtet i 2005:

Bilderberg2

Bilderberg1

Noen av deltakerne i 2005:

(Norge) Bjørn T.Grydeland, Ambassadør til EU – (Norge) Geir Lundestad, Direktør, Norwegian Nobel Institute, Norwgian Nobel Committee – (Norge) Egil Myklebust, styreformann SAS – (USA) Richard N. Haas, President, Council on Foreign Relations – (USA) David Rockefeller, medlem J.P. Morgan International Council – (Internasjonal) Jose M.Durao Barroso, President, European Commision – (Internasjonal) Jaap G. de Hoop Scheffer, Generalsekretær NATO – (USA) Henry A.Kissinger, Styreformann, Kissinger Associates, Inc – (Tyskland) Angela Merkel, Styreformann CDU; Styreformann CDU/CSU-Fraction – (Tyskland) Josef Ackermann, Styreformann, Group Executive Committee, Deutsche Bank AG – (Italia) Franco Bernabe, Visestyreformann, Rothschild Europe – (Frankrike) Nicolas Beytout, Sjefsredaktør, Le Figaro – (Frankrike) Terese Delpech, Direktør for Strategic Affairs, Atomic Energi Commission – (USA) William C.Ford jr., Styreformann og CEO, Ford Motor Company – (USA) Timothy F.Geithner, President, Federal Reserve Bank of New York – (Israel) Eival Gilady, Strategisk rådgiver til statsminister Sharon – (USA) Donald E.Graham, Styreformann og CEO, The Washington Post Company – (USA) Norman Pearlstine, Sjefsredaktør, Time Inc. – (USA) Richard N.Pearle, Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research – (Belgia) H.R.H. Prins Philippe – (Nederland) H.M. Dronningen av Nederland – (Spania) H.M. Dronningen av Spania – (Internasjonal) Jean-Claude Trichet, Direktør, Europeiske Sentralbank – (Internasjonal/USA) James D.Wolfensohn, President Verdensbanken – (USA) Paul Wolfowitz, utpekt President Verdensbanken – (USA) Faared Zakaria, Redaktør, Neewsweek International.

Norske deltakere som skal ha vært på tidligere møter:

– Niels Werring jr. – Direktør Wilhelm Wilhelmsen Ltd. A/S.
– Leif Hoegh Westyre – Tidligere President, Norwegian Shipowners Assoc.
– Erik G. Braathens – MD og CEO, Braathens SAFE.
– Arne Olav Brundtland – Norwegian Institute of International Affairs.
– Kristin Clemet – Deputy Director General, Confederation of Business and Industry.
– Per Ditlev-Simonsen – Sverre Ditlev-Simonsen & Co.
– Christian Hambro – Generaldirektør, Research Council of Norway.
– Per Egil Hegge – Redaktør Aftenposten.
– Egil Myklebust – Leder Norsk Hydro.
– Jan Petersen – Parlamentarisk leder, Høyre.
– Inger E.Prebensen – President Kjøpmannsbanken.
– Eivind Reiten – Norsk Hydro.
– Thorvald Stoltenberg – Co Chair Steering Committee on Fmr Yugoslavia.
– Kjell Storvik – Leder, Den Norske Bank.
– Nils M.Udgaard – Utenriksredaktør Aftenposten.
– John G.Bernander – Kringkastingssjef NRK.
– Kåre Willoch.
– Gro Harlem Brundtland.
– Tinus Nagell-Erichsen.
– Jens Stoltenberg.

BILDERBERG HADDE 2006-MØTENE SINE I POSH BROOK STREET RESORT I NÆRHETEN AV OTTOWA, CANADA, 8-11 Juni.

De norske deltakerne var:

– Egil Myklebust (SAS og Norsk Hydro).
– Harald Norvik (ECON Management AS).
– Johann O. Koss (President og CEO, Right To Play).
– Siv Jensen (Fremskrittspartiet).

Bak Kulissene

Dele artikkel (Share article by Email) Dele artikkel (Share article by Email)
Spread the love - Sharing is caring
7   
  
  
    
7
Shares