Ehud Olmert karikatur

Det er visst ikke bare muslimer som blir opprørt over karikaturtegninger og ytringsfrihet viser det seg. Også israelere har et noe anstrengt forhold til disse tingene.

Den israelske amassadøren Miryam Shomrat klager nemlig Dagbladet inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) på grunn av denne karikaturen av gledessprederen Ehud Olmert.

Finn Graff tegner Ehud Olmert

Personlig synes jeg denne karikaturen er å gå litt vel langt i det den sammenligner Israels statsminister Ehud Olmert med den artige fyren Amon Götz, leirkommandant i Buchenwald, som likte å sitte på balkongen og skyte på fangene under ham.

Den godeste Götz brukte nemlig ikke krigsskip, tanks, raketter og bomber mot de sivile og uskyldige fangene, kun en og en kule i sin terrorisering. Ehud Olmert derimot bruker alt IDF har av avanserte våpen og våpensystemer.

I tillegg sender israelske barn hilsner over grensen til Libanon. Ikke papirhilsner eller hilsen per e-post, neida, hilsen skrevet på bomber er hva israelske barn sender. Og det synes Min Mening er minst like grotesk som Götz sin makabre lek.

israel2

Men uansett hvordan man vrir og vrenger på det så er dette et spørsmål om ytringsfrihet og pressefrihet. Selv om dette kanskje er fremmedord i israelsk krigsfilosofi så er det ikke det her i Norge.

Kanskje er det noe med klimaet i midtøsten som gjør at folk derfra har problemer med ytringsfrihet og pressefrihet…

av Knut Stian Olsen ,

http://knutstianolsen.weblogg.no/

Spread the love - Sharing is caring
    
  
  
    
Skriv ut (Print) Skriv ut (Print) Dele artikkel (Share article by Email) Dele artikkel (Share article by Email)