AKAKULTUR

PSYKOLOG –
Stakkars voksne barn – hva slags traumer har De måttet vært utsatt for når De var barn da siden De måtte bli psykolog for å finne ut av dem ? Håper de finner ut av seg selv en vakker dag.

LÆRER –
Den som alltid visste så mye bedre enn alle andre, men lærdommen kom ikke gratis. Fikk som barn mye motstand fra livet, men har lært av det hvilket han gjerne vil gi videre til andre. En viktig person i samfunnet sålenge han ikke er åndelig eller politisk ensporet og beskjeftiger seg mer med lønnskrav enn undervisning. Der er fredeles mye å lære! «Gi og det skal deg gives».

PREST –
Jakter på intellektuelle biter som mangler i sitt åndelige pusslespill. Åndelig tomhet, men intellektuellt overskudd som fører til mange og lange taler. Tips: Du har fått to ører og bare en munn – det betyr at du skal lytte dobbelt så mye som du snakker. Kanskje gir noen deg bitene du leter etter da.

POLITIKER –
Ble aldri hørt og gitt tilstrekkelig oppmerksomhet som barn. I voksen alder er tilfredstillelsen dermed ekstra stor til mer innflytelse han får og han tenker; «Når dere ikke ville høre på meg da, så skal dere nå» (i sjarmerende barnslig trass).

ALMUEN –
Så er det alle vi andre «mindre betydningsfulle» som kanskje har en god blanding av alt det ovenstående og litt til. Vi har vel ikke hatt det fullt så vanskelig at vi er nødt til å gå til ekstremer for å leve et godt liv. Hadde de ovenstående bare latt være med å lage problemer for oss, gjøre mer ugang enn nytte, så kanskje vi kunne få leve våre liv i fred og slippe å stille på deres kamparena?

Det er jo helt fint å være et helt vanlig, normalt menneske også, med tid for de små gleder og verdier i livet. Er det ikke det da? Mye morsommere å være kreativ og gjøre det som faller en inn til enhver tid. En lever visstnok etter norsk teologi bare en gang. Så det er jo også fint at alle de selsamme er til da så jeg får noe å bruke og bryne min kreativitet på og imot.

Ergrer det noen at jeg sier dette? Fint! Det var akkurat det jeg ville oppnå denne gangen.

Dele artikkel (Share article by Email) Dele artikkel (Share article by Email)
Spread the love - Sharing is caring