«Farvel Far» – «Goodbye Daddy»

Hele den danske filmen om en kvinnelig advokat og psykolog som setter opp overgrepsbeskyldninger som ledd i en barnefordelingssak. Dette har vært en ekstremsport mange advokater også i Norge bedriver. De som skal vinne, – for enhver pris. Spesielt advokat Grete Opshaug, Ålesund – er berømt for å vinne med dette middel, gjerne i samarbeid med tidligere kolleger i politiet.

Utdrag av den delen hvor advokaten setter opp plottet:

Farlige Forklaringer:

KL sier i en bevitnelse til en far som vart utsatt for dette i Sunnmøre Tingrett, datert 3.9.99 bl.a.: «Noen dager senere, like før rettsaken kom opp, ble jeg oppringt av [morens] advokat; Grete Opshaug med spørsmål om jeg var villig til å stille opp og bevitne at [faren] hadde bedrevet incest og kommet med incestytringer ….[] Noe jeg også ovenfor advokaten, da og nå, tar på det sterkeste avstand fra.» Sitat slutt.

Moren selv sier i en telefonsamtale den 26.03.97 kl. 1917-2018, men likevel fremsetter Opshaugs frimodig beskyldningene i prosesskrift datert 17.03.98; 39:37+ «Eg har aldri sagt at du har gjort det av seksuelle grunner. Det er det som er saken. Det er ingen seksuell handling, det er ikke det, og det har jeg fortalt …«.

Opshaug kokte mye suppe for det, – og vant saken. Faren borte vekk. Hun har advokatlisensen ennå. Hun har venner og tidligere kolleger både hos politiet og i domstolen.

Faren fikk en hurtig voksenopplæring og borte vekk med barnet var også naiviteten i troen på at rettsapparatet er der for å yte noen som helst rettferdighet. Det er gjennomgående korrupt, og det er vanskelig å fatte når illusjonene brister, sier faren.

Så lenge advokat Grete Opshaug er innblandet er nok sansynligvis denne saken også bare oppspinn og rør da:

Skadet av sex-prest
ÅLESUND (VG) Datteren (21) har saksøkt sin far, den sex-dømte eks-presten (46) fra Sunnmøre.

http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article206994.ece

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=218142

Spread the love - Sharing is caring
    
  
  
    
Skriv ut (Print) Skriv ut (Print) Dele artikkel (Share article by Email) Dele artikkel (Share article by Email)