Hans navn er Ezra Nawi

Menneskerettsforkjemper i fengsel i Israel.
Menneskerettsforkjemper i fengsel i Israel.

ezra_banner_email

Har mottatt en email fra våre venner hos http://www.Jewishvoiceforpeace.org om å gå sammen med Naomi Klein, Noam Chomsky, Neve Gordon og tusener av andre og fortelle Israel at de skal ikke fengsle Ezra Nawi, en av Israels mest modige menneskerettsforkjempere. Hans forbrytelse? Han prøvde å stoppe en militær bulldoser fra å ødelegge hjemmene til noen Palestinske Beduiner i den Søndre Hebron regionen.

Naomi Klein, Noam Chomsky, og Neve Gordon har en oppfordring til oss alle:

Et brev fra våre venner Naomi Klein, Noam Chomsky, og Neve Gordon
Et brev fra våre venner Naomi Klein, Noam Chomsky, og Neve Gordon

Kjære venn,

Av og til kommer noen i din vei som er modig nok og så inspirerende at du ikke bare kan sitte stille når du har lært at de trenger din hjelp.

Vi skriver til deg idag om et av disse sjeldne mennesker.

Hans navn er Ezra Nawi.

Du har sannsynligvis aldri hørt om ham, men fordi du kanskje kjenner våre navn, så vil du nå bli kjent med hans navn.

Ezra Nawi er en av Israel’s mest modige menneskerettighets aktivister og uten din hjelp, så vil han mest sannsynlig ende opp i fengsel om mindre enn 30 dager.

Hans navn er Ezra Nawi
Hans navn er Ezra Nawi

Forbrytelsen hans ? Han prøvde å stoppe en militær buldoser fra å ødelegge hjemmene til noen Palestinske Beduiner i den Søndre Hebron regionen. Disse hjemmene og familiene som lever i dem har vært under Israelsk okkupasjon i 42 år. De lever fremdeles uten elektrisitet, rennende vann og andre basis tjenester. De er fortløpende trakassert av Jødiske bosettere og militæret.

Nawi’s venner har iverksatt en kampanje for å generere titusener av emailer til de Israelske ambassader over hele verden før han er planlagt å bli fengslet i juli. Dei har bedt om din hjelp.

Hans navn er Ezra Nawi.

Vi gjentar stadig hans navn fordi vi tror at til flere folk som kjenner ham og hans navn, til vanskeligere vil det bli for det Israelske militæret å sende ham stille og rolig i fengselet.

Og Ezra Nawi er alt annet enn stille.

Han er en Jødisk Israeler av Irakisk avstamming som snakker flytende arabisk.

Han er en homofil mann i femtiårene som er rørlegger av yrke.

Han har dedikert sitt liv til å hjelpe dem som blir trampet på. Han har stått last og bram med Jødiske alenemødre som slo opp telt utenfor Knesset for å få penger å leve for, og med Palestinere som er truet med å bli forvist fra sine hjem.

Han er elsket av dem som har liten makt, til hvem han dedikerer sitt liv, og hatet av de Jødiske bosetterne, militæret og politiet.

Nå som du kjenner Ezra, så har du en sjanse til å stille opp for ham, og for alt som han representerer. Spesielt nå, som Israel eskalerer sine strenge restriksjoner for menneskerettigheter og pro-demokratiske aktivister.

Han trenger deg. Hans venner trenger deg. De han hjelper hver dag trenger deg. Så vær så snill å sende et brev til Konsulatet, til media, til din familie og dine venner.

Ta et øyeblikk å skrive ditt brev. Gjør det nå. Og deretter del hans navn med en venn. Gjør dette for Ezra Nawi.

nnn-sigs

Noam Chomsky, Naomi Klein, og Neve Gordon

——————

http://www.FreeEzra.org

http://www.supportezra.net/

Dele artikkel (Share article by Email) Dele artikkel (Share article by Email)
Spread the love - Sharing is caring