Helsetilsynet bekymret etter kvakksalver-dom

Helsetilsynet frykter for pasientenes sikkerhet etter at homøopat Atle Johan Løvaas ble frifunnet for kvakksalveri.

Av Birthe Steen Hansen
04.11.06 10:59

– Vi tar dommen til etteretning, men samtidig er vi bekymret for konsekvensene for pasientene, sier Anne-Lisbeth Vabø, til Bergens Tidende. Hun er assisterende fylkeslege i Hordaland og var med på å politianmelde Løvaas etter et avisoppslag der han ble framstilt som en mirakelmann med en kur for det meste.

Dømt, så frifunnet
Fredag ble Løvaas frifunnet for alle anklager om kvakksalveri i Gulating lagmannsrett. Da saken ble behandlet i Bergen tingrett i januar, ble han dømt på ett av seks tiltalepunkter, for å ha påstått å kunne kurere kikhoste. Saken ble anket av påtalemyndigheten, men uten hell. For lagmannsretten renvasket homøopaten på alle punkt.

Vabø mener frifinnelsen viser at den nye loven om alternativ behandling, som trådte i kraft 1. januar 2004, bør endres. Til BT sier hun at loven ikke gir sterkt nok rettsvern for alvorlige syke mennesker.

C-vitamin mot fugleinfluensa
Løvaas ble landskjent da Se og Hør skrev en større reportasje om mannen, der han ble framstilt som en mirakelmann. En av hans pasienter sto fram og hevdet hun var blitt tilnærmet kurert for multipel sklerose. Artikkelen fikk Helsetilsynet til å åpne tilsynssak mot Løvaas og senere ble han tiltalt for kvakksalveri.

Under rettsforhandlingene i tingretten i januar, uttalt den omdiskuterte homøopaten at man kan forhindre fugleinfluensa ved å ta c-vitaminer.

————————————

Selv er vi så uendelig mye mer bekymret for Helsetilsynet sin virksomhet, hvor de godtar og godkjenner alle slags syntetiske medisiner, som er SVÆRT mye mer skadelig for oss enn Atle Johan Løvaas’ virksomhet. Hva er deres motiver? Å beskytte de farmasøytiske kartellers økonomiske resultater, eller legene som styrer helsedirektoratet og deres kollegers prosenter / frynsegoder av sin forhandlervirksomhet?

La oss si klart fra til dem: Vi trenger dere ikke. Vi trenger ikke deres beskyttelse. Vi er voksne folk som klarer å ta valg selv. Ligg unna! 

Webmaster

Dele artikkel (Share article by Email) Dele artikkel (Share article by Email)
Spread the love - Sharing is caring