Shministim i Israel

Gjør vel og støtte disse Israelske ungdommene, som blir arrestert fordi de nekter militærtjeneste, og fordi de protesterer på sitt vis mot okkupasjonen av et annet folk; palestinerne, og drapene på palestinerne, og vold. Her en av ungdommene, datteren til Natalin Granot, en tidligere sjef i Mossad.

Omer GoldmanNavn: Omer Goldman Granot
Alder: 19
Bosted: Tel-Aviv

Hvorfor jeg er en av Shministim:
“Jeg tror på tjeneste for samfunnet jeg er en del av, og det er akkurat grunnen til at jeg nekter å ta del i krigsforbrytelsene utført av mitt land. Vold vil aldri bringe noen slags løsning, og jeg skal ikke utføre noen vold, kom hva som komme vil.”

1ste Fengselsdom: 22 Sept-10 Okt. 2008 (18 dager)
2ndre Fengselsdom: 12-24 Okt. 2008 (10 dager)

Støtt dem ved å sende oppropet deres her:
http://december18th.org

«Tilgi meg Far, jeg vil ikke slåss for ditt Israel»

Omer Goldman, ble nødt til å konfrontere sin egen families verdier. Hun er datteren av en tidligere nestsjef i Mossad, den Israelske etteretningstjenesten, som fremdeles er regnet for å være en av de mest mektige menn i den Israelske sikkerhetstjenesten. Omer, uten sin fars tillatelse besøkte en Palestinsk by på Vestbanken og ved en sjekkpost, sammen med Palestinere – hennes påståtte fiender, ble skutt på av Israelske soldater, “Vi satt ved veikanten og snakket og soldater kom forbi og etter noen få sekunder mottok de en ordre og avfyrte gass granater og gummikuler mot oss. Da falt det meg inn, til min overaskelse, at soldatene fulgte ordre uten å tenke. For første gang i mitt liv, løftet en Israelsk soldat våpen og skjøt mot meg.”

Hva skjedde når du fortalte din far dette ? “Far var overasket og sint at jeg hadde vært der og satt mitt liv i fare. Etter dette hadde vi en prat. Han støttet meg som sin datter og vi har et godt forhold, men han er opplest og vedtatt imot hva jeg gjør og mer til min avgjørelse om ikke å gjøre tjeneste i den Israelske militæret.

“Til å begynne med trodde han at det var bare et ungdomsopprør fra min side og senere forstod han at dette kommer fra et sted dypt inne i meg. Han og jeg har veldig like personligheter. Jeg også slåss til slutten for hva jeg tror på. Men vi er ideologiske motsetninger.”
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article4925056.ece

I sin deklarasjon for å nekte militærtjeneste skriver hun:

Omer

“Jeg nekter å tiltre det Israelske militæret. Jeg skal ikke være del av en hær som unødvendig implementerer en voldelig politikk og bryter med de mest grunnleggende menneskeretter daglig.

Som de fleste av mine samtidige, hadde ikke jeg heller turt å sette spørsmål ved etikken til det Israelske militæret. Men når jeg besøkte de Okkuperte Territoriene innså jeg en komplett forskjellig realitet, en voldelig, undertrykkende, ekstrem virkelighet som det må bli slutt på.

Jeg tror på tjeneste for samfunnet jeg er en del av, og det er akkurat grunnen til at jeg nekter å ta del i krigsforbrytelsene utført av mitt land. Vold vil aldri bringe noen slags løsning, og jeg skal ikke utføre noen vold, kom hva som komme vil.“

Fantastisk hvordan en ung jente på 19 år i Israel kan greie å oppmuntre og inspirere en sliten og desillusjonert ånd i Norge; av å se og oberservere urettferdighet, hat, falskhet, hykleri, krig og elendighet i vår verden – i en tilsynelatende uendelig uovervinnelig strøm, kun i kraft av den hun er, som vises i det hun gjør; Jeg var ikke alene allikevel, det er håp for verden – og det håpet er ungdommen. Hun spesielt av dem fordi hun virker å være så bevisst og bestemt, og må gå imot sin egen familie i stor grad (som ofte er verre enn å gå imot sitt storsamfunn). Hun virker mer bestemt og bevisst enn jeg selv har brukt mer enn 40 år på å bli, men all ære til dem alle.

«HÅPET har to barn. Det første er SINNE over hvordan ting er. Det andre er MOT til å GJØRE NOE med det.«-St. Augustine

For det er flere av dem. Shministim’ere (Israels Unge Bevisste Protestanter på Facebook) er en gjeng med flotte Israelske ungdommer som nekter å gjøre militærtjeneste. ‘Jewish Voice for Peace’ anmoder folk om sende en oppfordring til Israels Forsvarsdepartement om å frigi de Israelske ungdommer som sitter fengslet for at de nekter å gjøre militærtjeneste i den Israelske hær som okkuperer Palestinsk territorium.

Signer oppropet deres her eller doner til deres sak her.

Yuval Oron-OfirNitten år gamle Yuval Oron-Ofir fra en Arabisk-Jødisk landsby, er for tiden i fengsel. Siden Internet aksjoner har skapt så mye dårlig presse, har den Israelske regjering brukt byråkratiske smutthull for å la de andre protesterne slippe fengsel.

Yuval’s skriftlige nektelse er velformulert og rørende. Her er den (på engelsk):
http://wri-irg.org/node/6005

Denne unge jødiske gutts overbevisning kommer fra erfaring. Han ser på sin regjering som noen avskyelig bøller, som kaster Palestinske eldre ut fra sine hjem midt på natten med behandling så brutal at selv Storbritania og USA har prøvd å intervenere.
http://www.jkcook.net/Articles2/0348.htm#Top

Han ser virkeligheten i Israel, og vet sannheten om landet, og ikke den attraktive siden som er vist til evangeliske turister. Kristne som ønsker på Bibelsk grunnlag å «velsigne Guds utvalgte folk» må spørre seg hvilken Jøder de mener: Jøder som okkuperer Israel på tross av Kristus, eller Jøder som Yuval som gjør opprør mot et mektig og blodig regime?

Disse sjeldne Israelske ungdommer er ikke de eneste Jøder som protesterer mot Sionistisk undertrykkelse. I Storbritania får en anglikanske kirke mye publisitet for å arrangere en tilstelning som kalles «Bethlehem Nå» sponset av [Amerikanske] Jøder for Boikott Israelsk Gods og en Palestinsk aktivist gruppe.
http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article5270185.ece

Om den er veldig sublim eller bitende konsis, så taler disse Jødiske stemmer en forbudt sannhet i Israel. De vil vende det andre kinnet til mer enn øye mot øye, tann for tann. Kristne, mer enn noen andre folk, skulle sette pris på dette. Kristne tilber Kristus, den ultimate fiende av det sionistiske prosjektet. Han ble korsfestet og drept for sin motstand mot ideologien og ånden bak det.

Selv idag er lyset til Kristus i verden-radikalt åndelig, politisk ukorrekt, oppfordrer oss til å angre våre synder mer enn noe annet. Ånden og mentaliteten til fariseerne som korfestet Kristus er fremdeles i denne verden, først og mest i den blodige, rasistiske, religiøst funderte Israelske staten. Noen Jøder, som 19-år-gamle Yuval, innser at det Israel de ønsker å elske i virkeligheten er et mareritt. Dette ser de mye klarere enn mange amerikanske og europeiske troende.

La mange andre, som Omer, Yuval og de andre, også finne Kristus fulle opplysning og møte Kilden til menneskeretter, rettferdighet og fred. Men inntil Kristus kommer igjen også i dem, vil ihvertfall jeg fortsette å gjøre motstand mot den ånd av antikrist som disse unge jøder, på sin egen måte, finner så avskyelig.

– Hvilken fantastiske ungdommer. Vi i riksavisen redaksjonen bøyer oss i støvet, for slik kompromisløs vilje til å nekte å gå på akkord med sine egne moralske verdier.  Takk for at dere er til !

J.Johansen

(c)(bruk gjerne denne artikkelen i sin helhet med link til kilden)

Dele artikkel (Share article by Email) Dele artikkel (Share article by Email)
Spread the love - Sharing is caring