REGJERINGSADVOKATEN – LYKKERUS OG EVIG FEST

Påtalemyndigheten og domstolene ødelegger – regjeringsadvokaten rydder opp

Riksadvokaten – og underliggende organer, deriblant Økokrim – er i likhet med landets domstoler kjent for sin inkompetanse og (følgelig) urettmessige ødeleggelse av mennesker, mens Regjeringsadvokatens oppgave stort sett har blitt å rydde opp.

 

Av Herman J Berge i eksil

 

20. august i fjor ble regjeringsadvokaten tvunget til å betale for Økokrims inkompetente og urettmessige forfølgelse av aktører knyttet til boreselskapet Transocean. Forliket endte på kr 30 millioner. Med andre ord ble regjeringsadvokaten instruert til å betale kr 30 millioner for Økokrimsjef Trond Eirik Scheas ødeleggelser.

 

I uken som gikk ble det inngått forlik mellom Tor Holba (ekskonserndirektør i Yara) og staten. Den urettmessige straffeforfølgelsen mot Holba ble startet av Økokrim i 2011. Regjeringsadvokaten har i den anledning blitt instruert til å bla opp ca 36 millioner kroner for at staten skal få fred fra Holba, og slik at påtalemyndigheten skal kunne fortsette ødeleggelsene uten å måtte bli gjenstand for nødvendig gransking og korreksjoner.

Resten av denne artikkelen er kun for Herman Berge (årlig) ‘s medlemmer.
The rest of this article is for Herman Berge (årlig) ‘s members only.

Kjøp tilgang her:
Log In Register

Facebook Comments