REGJERINGSADVOKATEN – LYKKERUS OG EVIG FEST

Påtalemyndigheten og domstolene ødelegger – regjeringsadvokaten rydder opp

Riksadvokaten – og underliggende organer, deriblant Økokrim – er i likhet med landets domstoler kjent for sin inkompetanse og (følgelig) urettmessige ødeleggelse av mennesker, mens Regjeringsadvokatens oppgave stort sett har blitt å rydde opp.

 

Av Herman J Berge i eksil

 

20. august i fjor ble regjeringsadvokaten tvunget til å betale for Økokrims inkompetente og urettmessige forfølgelse av aktører knyttet til boreselskapet Transocean. Forliket endte på kr 30 millioner. Med andre ord ble regjeringsadvokaten instruert til å betale kr 30 millioner for Økokrimsjef Trond Eirik Scheas ødeleggelser.

 

I uken som gikk ble det inngått forlik mellom Tor Holba (ekskonserndirektør i Yara) og staten. Den urettmessige straffeforfølgelsen mot Holba ble startet av Økokrim i 2011. Regjeringsadvokaten har i den anledning blitt instruert til å bla opp ca 36 millioner kroner for at staten skal få fred fra Holba, og slik at påtalemyndigheten skal kunne fortsette ødeleggelsene uten å måtte bli gjenstand for nødvendig gransking og korreksjoner.

Resten av denne artikkelen er kun for ‘s medlemmer.
The rest of this article is for ‘s members only.

Kjøp tilgang her:
Log In Register

Facebook Comments

Comments are closed.